Copyright Mariëtte Hameeteman

Mantelzorgmoment

Wil je deelnemen aan deze activiteit?

Aanmelden voor activiteit

Vul hier in: de activiteit, de datum en tijd.

Mantelzorgcentraal organiseert iedere derde week van de maand een vast moment speciaal voor mantelzorgers. Bij deze MantelzorgMomenten staan Tijd voor jezelf, Zorg delen, Kennis opdoen en Ontmoeten centraal.

Woensdag 6 maart: hulpmiddelen inzetten en praktische tips

Of je nu zorgt voor je naaste met een lichamelijke beperking of met geheugenproblematiek, dan is dat best pittig. Je loopt naast veel regelwerk ook tegen praktische zaken aan. Bijvoorbeeld hoe kan iemand veilig een maaltijd opwarmen; blijven bellen; tv kijken of zijn of haar werk of hobby’s blijven uitvoeren? Maar ook hoe kan iemand zo lang mogelijk nog zelfstandig blijven met een hulpmiddel.

Speciaal voor de mantelzorgers die meer willen weten over hoe je naaste zo lang mogelijk de regie kan blijven behouden organiseren we in samenwerking met Vierstroom Thuiszorgwinkel en Hennekes Healthcare een mantelzorgMoment. Een avond dat in het teken staat van ontmoeten en kennis opdoen op het gebied van hulpmiddelen.

Hoe ziet de avond eruit?

Winkelleider Vincent van Staaijeren zal op deze avond meer vertellen en uitleggen over hoe je hulpmiddelen in kunt zetten en wat de Vierstroom Thuiswinkel hierbij voor u kan betekenen. Vervolgens zal ergotherapeut Arno Timmer u vertellen hoe een ergotherapeut u kan helpen bij het gebruik van hulpmiddelen. Tot slot heeft u de mogelijkheid om in de winkel hulpmiddelen te bekijken, advies over in te winnen of mogelijks zelfs te lenen of te kopen.

Heb je een situatie of voorbeeld waar je het graag over wilt hebben? Geef dit dan aan bij uw aanmelding zodat we dit kunnen meenemen.

Waar & Wanneer?

  • Datum : Woensdag 6 maart 2024
  • Tijd : inloop vanaf 19.00 uur, start 19.15 tot 21.00 uur
  • Waar : Vierstroom Thuiszorgwinkel Gouda
    Bodegraafsestraatweg 3, 2805 GK Gouda voor de winkel kan je gratis parkeren

Aanmelden voor het MantelzorgMoment

Om je aan te melden voor een MantelzorgMoment stuur je een mail naar gouda@mantelzorgcentraal.nl onder vermelding van ‘hulpmiddelen & praktische tips’ daarbij je naam, mailadres en telefoonnummer.