Gratis webinar Financiële gezondheid voor inwoners met een middeninkomen

De inflatie en de energiekosten stijgen, het leven wordt steeds duurder. Heb jij een modaal inkomen en wil je meer rust creëren als het gaat over de uitgaven? Of verwacht je financiële problemen en moeite om rond te komen? Bekijk het gratis webinar ‘Financiële gezondheid‘.

Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

De inflatie en de energiekosten stijgen, het leven wordt steeds duurder. Heb jij een modaal inkomen en wil je meer rust creëren als het gaat over de uitgaven? Of verwacht je financiële problemen en moeite om rond te komen? Op maandag 21 november 2022 gaven sociaal werkers het webinar ‘Financiële gezondheid’. Je kunt het webinar hier terugkijken.

Waar gaat het webinar Financiële gezondheid over?

Tijdens het webinar leer je over verschillende elementen die met financiële gezondheid te maken hebben.

 1. Geld en Stress
  Wanneer je geldzorgen hebt kan dit uitmonden in stress. Wat voor invloed heeft stress op je functioneren? Je leert hoe stress invloed heeft op je brein en je geestelijke functioneren, maar ook wat voor invloed stress kan hebben op het creëren van lichamelijke klachten. Door deze signalen te herkennen kun je het beter begrijpen en er op anticiperen, zo blijf je financieel gezond.
 2. Rondkomen met inkomen
  Je leert hoe je grip krijgt op je inkomsten en uitgaven. Wat voor soorten inkomstenposten heb je en wat voor uitgaven doe je? Waarop kan je besparen?
 3. Geld en gedrag
  • Heb jij voldoende inkomen? Maak je al gebruik van regelingen en toeslagen wanneer je hier recht op hebt? Of zijn er misschien manieren om zelf meer inkomen te werven?
  • Wat voor uitgavenpatronen heb je? En moet je hier aanpassingen aan doen?
  • Ook geven de sociaal werkers besparingstips.
 4. Afsluiting
  Het webinar wordt afgesloten met informatie over organisaties en instanties die jou kunnen helpen wanneer het je zelf niet lukt om grip te krijgen op je financiën.