Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Wil je graag meedoen aan een culturele of sportieve activiteit maar kun je dit helaas niet betalen? Dan kun je via Sociaal Team Gouda een aanvraag doen voor het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Dit fonds is er namelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar, die graag willen sporten of naar een culturele activiteit willen.


Hoe werkt het?

Via het Volwassenfonds Sport en Cultuur kan er een (gedeelte van) de contributie/het lesgeld voor een sport betaald worden wanneer je dat zelf even niet kan. Zo is het toch mogelijk om lid te worden van een sportclub.

Met de bijdrage uit het fonds krijg je een vergoeding per jaar. Je moet dan in het sportseizoen minimaal één keer per week een sportactiviteit doen. Er wordt maximaal €250 per jaar vergoed. 

En mocht het nodig zijn, dan kun je, naast je aanvraag om te sporten, ook een extra aanvraag doen voor spullen zoals sportkleding. Die spullen moeten wel te maken hebben met de sport die je wil doen.

Meedoen?

Je leest hier de spelregels van het Volwassenfonds Sport en Cultuur. Je kunt het fonds aanvragen door contact op te nemen met Sociaal Team Gouda.

Sporten voor kinderen onder de 18 jaar

Als je weinig geld verdient, kun je via de gemeente Gouda voor €5,- een Rotterdampas kopen. Je kinderen krijgen dan gratis een pas met daarop tegoedbonnen voor contributie van sportverenigingen. En ook jeugdtegoed (geld) om bijvoorbeeld sportkleding of sportspullen te kopen. Kijk voor meer informatie op gouda.nl/rotterdampas.