Copyright Mariëtte Hameeteman

Huiselijk geweld

Gerelateerde thema’s
Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Thuis hoor je je veilig te voelen. Daar moet je ruimte hebben om jezelf te ontwikkelen. Maar niet iedereen voelt zich veilig thuis. Mensen hebben bijvoorbeeld te maken met geweld iemand om zich heen. Bijvoorbeeld met een partner, vader of moeder. Dit kan lichamelijk geweld (slaan of seksueel misbruik) zijn. Maar het kan ook emotioneel of geestelijk geweld zijn. Dan word je bang gemaakt, bedreigd of gepest. Met financieel misbruik worden geld of spullen gestolen.

Ook huwelijksdwang, als iemand wordt gedwongen om te trouwen, is geweld. Dan trouwt diegene tegen zijn zin met iemand anders. 

Je kunt bij het Sociaal Team Gouda terecht als je hulp zoekt. We luisteren goed naar je, kunnen je helpen om afspraken te maken over veiligheid of helpen je stappen te ondernemen om het geweld te stoppen. Neem gerust contact op met ons. Of neem contact op met één van de andere organisaties.


Wat kun je zelf doen?

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld? Zoek dan hulp bij Veilig Thuis. Bel naar 0800 – 2000. Dit telefoonnummer is gratis en altijd bereikbaar. Als je belt, word je gevraagd om jouw plaatsnaam in te spreken. Daarmee kom je vanzelf terecht bij de regionale organisatie bij jou in de buurt. 

Ben je in direct gevaar? Bel dan 112.

Hulplijn seksueel misbruik

Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen voor hulp en advies terecht bij de Hulplijn Seksueel Misbruik. De hulplijn is er ook voor getuigen van seksueel misbruik. Of voor mensen die een slachtoffer van seksueel misbruik in hun omgeving willen helpen. Het telefoonnummer is 0900 – 9999 001. Het is op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur.

Kindertelefoon

Kinderen jongeren tot 18 jaar kunnen bellen naar de Kindertelefoon. Het telefoonnummer is 0800 – 0432. Het is iedere dag bereikbaar van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Nieuws

We konden geen gerelateerde berichten vinden.