Copyright Mariëtte Hameeteman

Hulp bij vervoer of reizen

Kom je er niet uit?

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Het is fijn als je zo lang mogelijk mobiel blijft. Voor korte afstanden helpt daar bijvoorbeeld hulpmiddelen als een rolstoel voor. Voor lange afstanden heb je misschien een (aangepaste) auto, taxi, bus of trein nodig. Of je vraagt hulp van familie, buren of andere bekenden om naar een plek te reizen. Je kunt iemand in de familie vragen, één van je kinderen, of de buren om je te helpen ergens te komen. Dat is heel gewoon. Zo kun je nog overal naartoe.


Wat kun je zelf doen?

Hulpmiddelen voor korte afstanden, zoals een rolstoel, rollator of scootmobiel

Heb je voor lange tijd een hulpmiddel nodig voor kortere afstanden? Bijvoorbeeld een scootmobiel, rolstoel of rollator? Dan kun je die misschien krijgen van de gemeente Gouda of zelf kopen. Soms wordt een hulpmiddel vergoed door je zorgverzekeraar. Dat hangt af van de manier waarop je verzekerd bent. Meer informatie vind je:

Hulpmiddelen voor lange afstanden, bijvoorbeeld met de auto, bus of taxi

  • De vrijwilligers van Vervoerspunt Gouda helpen oudere bewoners van Gouda met een rit die (met een beetje hulp) zelfstandig kunnen in- en uitstappen. VervoersPunt Gouda is er ook voor korte ritten zoals familiebezoek, een afspraak bij de huisarts of kapper, of gewoon om boodschappen te doen.

    Ze rijden op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur van deur tot deur, tegen een kleine vergoeding. ANWB Automaatje is onderdeel van Vervoerspunt Gouda. Je kunt een rit (bij voorkeur ruim van tevoren) bestellen via de Telefooncentrale. Bel daarvoor naar 0182 717 006.
  • De GroeneHartHopper is er voor inwoners die geen ander openbaar vervoer in de buurt heeft. De GroeneHartHopper brengt je van deur tot deur. Iedereen kan er gebruik van maken. 
  • Via de Zonnebloem kun je een rolstoelauto huren. 
  • De Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken.

Vervoer door middel van een indicatie

Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld leerlingenvervoer, reizen met het openbaar vervoer, ziekenvervoer of ander vervoer door middel van een indicatie? Kijk dan op GoudaWijzer

  • Je kunt met de GroeneHartHopper goedkoper reizen met de Voor Elkaar Pas (de WMO-vervoerspas). 
  • Leerlingenvervoer is er voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen gaan. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Of omdat de school te ver weg is. Je kind kan dan leerlingenvervoer krijgen via de gemeente. De gemeente Gouda bepaalt of je kind recht heeft op leerlingenvervoer.

Hulp van het Sociaal Team Gouda

Neem contact op met de gemeente Gouda voor de hulpmiddelen bij vervoer. Heb je hulp nodig om de aanvraag te doen bij de gemeente? Dan helpt de Papierwinkel van het Sociaal Team Gouda je.