Copyright Mariëtte Hameeteman

Hulp of hulpmiddelen in huis

Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Als je thuis hulp kunt krijgen, kun je langer veilig thuis blijven wonen. Misschien wil een familielid of iemand uit de buurt boodschappen voor je doen. Je kunt ook professionele hulp aanvragen, als het je zelf niet meer lukt. Bijvoorbeeld als iemand je helpt in de huishouding. Of iemand helpt je met bijvoorbeeld douchen. Soms kunnen ook hulpmiddelen je helpen. Denk aan een traplift of een douchestoel.


Wat kun je zelf doen?

Vraag hulp of hulpmiddelen voor in huis aan

Zet eerst op een rij wat jou zou helpen. Wanneer en waarbij loop je vast en heb je dus hulp nodig? Is dat alleen op één moment van de dag? Of heb je vaker hulp nodig?

  • Bekijk wat je zelf kunt aanpassen in je woning. Op Goudawijzer staan voorbeelden. 
  • Heb je hulp nodig in het huishouden? Kijk dan ook op Goudawijzer. Misschien kun je samen eten met buurtgenoten. Of zijn er vrijwilligers die boodschappen bij je willen bezorgen. 
  • Je kunt hulp in de huishouding bij de gemeente Gouda aanvragen. Je kunt dan een vergoeding krijgen, waarmee je zelf particuliere hulp of een familielid, vriend of kennis inschakelt. Als je dit aanvraagt, neemt iemand van de gemeente contact met je op om te kijken of je hulp in de huishouding kunt krijgen. Een Onafhankelijke Cliëntondersteuner kunt je helpen met dat gesprek.

Eigen bijdrage

Het is goed om te weten dat er een eigen bijdrage wordt gevraagd. Ons advies is dan ook om goed te kijken naar de voorwaarden. Het is soms in je voordeel om iets zelf te kopen en te installeren.