Copyright Mariëtte Hameeteman
Copyright Mariëtte Hameeteman

Ik ben mantelzorger en zoek ondersteuning

Kom je er niet uit?

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Zorg jij langdurig en vrijwillig voor iemand anders? Bijvoorbeeld voor een familielid, vriend of buur? Dan ben je mantelzorger. Het werk van mantelzorgers is erg mooi, maar kan ook erg zwaar zijn. Daarom kunnen mantelzorgers soms ook wel wat hulp gebruiken. Het Sociaal Team Gouda kan je daarbij ondersteunen. Het Sociaal Team Gouda werkt daarvoor samen met MantelzorgCentraal.

Ook kinderen of jongeren kunnen mantelzorger zijn. Dan is er bijvoorbeeld iemand thuis lang ziek, gehandicapt, verslaafd in de war of depressief en maak je je daar zorgen over. Of je helpt als kind of jongere thuis vaak mee. Ben jij jonge mantelzorger? Neem dan ook contact op met het Sociaal Team Gouda als je hulp nodig hebt. 


Wat kun je zelf doen?

Mantelzorgtaken kunnen best zwaar zijn. Soms realiseer je je het pas laat, dat de taken zwaar zijn. Neem dan gerust contact op met het Sociaal Team Gouda. Dan kijken we samen hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet vergeet ook goed voor jezelf te zorgen. 

Ieder jaar een gratis cadeautje (attentie) voor mantelzorgers in Gouda

Ieder jaar krijgen mantelzorgers een gratis cadeautje van de gemeente Gouda. Daarvoor moet je je wel aanmelden als mantelzorger. 

Hulp in de huishouding van de mantelzorger

Mantelzorgers kunnen bij de gemeente Gouda hulp in de huishouding aanvragen. Hiervoor betaal je dan een klein bedrag: €5 per uur. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen, kun je contact opnemen met het Sociaal Team Gouda. 

Zoek je vervangende mantelzorg?

Soms is het fijn als iemand anders je mantelzorgtaken even kan overnemen. Dan heb je even tijd voor jezelf. Deze vervangende mantelzorg heet respijtzorg. Je kunt dit aan een vrijwilliger vragen of aan de gemeente Gouda. Kijk hiervoor op de website www.respijtwijzergouda.nl of neem contact op met MantelzorgCentraal. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen, kun je contact opnemen met het Sociaal Team Gouda of met MantelzorgCentraal.

Zorg je voor iemand die in of rond de binnenstad van Gouda woont?

Dan kun je bij de gemeente een parkeervergunning met korting aanvragen. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen, kun je contact opnemen met het Sociaal Team Gouda.

Verzekerd als mantelzorger

Als je als mantelzorger zorgt voor een ander, ben je verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente Gouda. 


Lees meer

  • Op de website van MantelzorgCentraal lees je tips en meer informatie over mantelzorg. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.
  • Ben jij onder de 24 en zorg je (soms) voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid? Neem een kijkje op 2becool.nl voor informatie, verhalen, tips en leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers.