Copyright Mariëtte Hameeteman

Ik ben nieuw in Nederland

Gerelateerde thema’s
Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Nederland is een land vol verschillende mensen uit alle hoeken van de wereld. Sommigen komen hier naar toe voor werk of om een opleiding te volgen. Sommigen komen omdat ze in hun eigen land vanwege oorlog, discriminatie of andere onveiligheid niet langer daar kunnen wonen en zoeken een veilige plek om hun leven voor te zetten.

Als je nieuw bent in Nederland, komt er veel op je af. Je moet je misschien inschrijven, een huis zoeken, je wil mensen leren kennen of je wil de taal Nederlands leren. Het Sociaal Team Gouda kan je hiermee helpen.   


Wat kun je zelf doen?

  • De Nederlandse taal is moeilijk. Het Taalhuis in de Bibliotheek in Gouda helpt je hiermee. Tijdens bijeenkomsten kun je de taal oefenen. Kijk op de website van het Taalhuis.  
  • Voor alle juridische informatie over verblijf in Nederland verwijzen we graag naar de website van de IND. www.ind.nl (This website is also completely available in English.)
  • Ben je nieuw in Nederland en heb je vanuit het AZC een verblijfstatus gekregen? 
  • Dan wordt er in Gouda 1 jaar maatschappelijke begeleiding van Vluchtelingen Werk Nederland geboden. Voor meer informatie en contactgegevens kun je kijken op www.vluchtelingenwerk.nl
  • Plaatselijke informatie over wat je in Gouda kunt verwachten vind je op de pagina van Gouda, op de website van Vluchtelingenwerk.
  • Inburgeren is meestal verplicht. Nieuwkomers in Nederland moeten meestal binnen 3 jaar het inburgeringsexamen halen. Kijk voor meer informatie op de website GoudaWijzer

Activiteiten

We konden geen gerelateerde activiteiten vinden.

Nieuws

We konden geen gerelateerde berichten vinden.