Kom je er niet uit?

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Kun je je rekeningen niet meer betalen? Maak je de post niet meer open? Heb je schulden? Schulden ontstaan soms door een scheiding, een eigen woning, verlies van een baan of verlies van een partner. Soms durven mensen met schulden dit niet te vertellen aan anderen. Dat is niet nodig, iedereen heeft wel eens moeite met rondkomen. 

Het is belangrijk om schulden zo snel mogelijk aan te pakken. Het is dus goed dat je op zoek gaat naar hulp. Er zijn veel manieren om je schulden op te lossen.


Wat kun je zelf doen?

Maak eerst een overzicht van je schulden. Gebruik daarvoor deze PDF of deze Excel. Je kunt zo makkelijk op een rij zetten welke schulden je hebt.

Wat doen nadat ik een overzicht heb?

  • Het Nibud heeft informatie voor wat je kan doen als je schulden hebt. Zij hebben ook een zelfhulptool die je kunt gebruiken. 
  • Vrijwilligers van Humanitas helpen je om overzicht in je schulden te krijgen. 
  • Schuldhulpmaatje helpt je ook met je schulden. Schuldhulpmaatje kan je ook helpen met slimmer omgaan met je inkomen en je uitgaven. 
  • De Papierwinkel helpt je met vragen over geld, regelingen en schulden. Maar ook met uitleggen van moeilijke brieven, ondersteuning en tips om alle papieren op orde brengen. 
  • Op GoudaWijzer staat veel informatie en tips over omgaan met geld, schulden en administratie. 
  • Zoek hulp bij de Gemeente Gouda. Bijvoorbeeld om een schuldregeling af te spreken met de schuldeisers.