Copyright Mariëtte Hameeteman

De eerste editie van Scootmobieldag Gouda

Gerelateerde thema’s

Let op: Vanwege het voorspelde slechte weer gaat de editie van 21 maart niet door. Er gezocht naar een nieuwe datum. Zodra die bekend is, lees je dat op deze pagina.

Gouda – Op dinsdagmiddag 21 maart a.s. gaat de eerste editie van Scootmobieldag Gouda van start. Doel is om scootmobielrijders met elkaar te verbinden, maar vooral ook voorlichting te geven over mogelijkheden en om verkeersveiligheid te bevorderen. 

In de middag van 21 maart zal op de Markt van Gouda, naast ons mooie oude Stadhuis, een professioneel scootmobielparkcours van ruim 100 meter uitgezet worden door Mango Mobility, waarbij mensen met een beperking en mensen zonder beperking, onder begeleiding van instructeurs, een rondje over het parcours kunnen rijden in een scootmobiel. 

Informatiemarkt

Daarnaast is er een informatiemarkt waar o.a. Fietsen alle Jaren, de ANWB, Vegro Zorgwinkel, Sportpunt Gouda, Fietsmaatje, Palet Welzijn, Sociaal Team Gouda, Mango Mobility, WMO, ScootmobielClub Gouda en andere infostands aanwezig zijn.

Onderzoek TU Delft

Vanuit de TU Delft zal een groep van vijf studenten aanwezig zijn die voor een project van de master Design for Interaction onderzoek doen naar het gebruiksvriendelijker maken van de scootmobiel. Op deze middag zullen zij vooral veel vragen stellen, observeren en verschillende ontwerpen/prototypes voorstellen aan het publiek.

Het programma

Om 13.30 uur is de start van het evenement, waarbij rond 13.40 Wethouder Anna van Popering-Kalkman deze middag officieel gaat openen. De wethouder zal na het doorknippen van een lint, aan het begin van het parcours, onder begeleiding van een instructeur, in een scootmobiel het parcours afleggen en hiermee ervaren hoe het is om in een scootmobiel te rijden.

Lunch verzorgd door Brownies & Downies

Brownies & Downies zal deze middag voor de opbouwers van de markt een heerlijke lunch verzorgen. Bijzonder is dat juist deze dag ook Wereld Downsyndroomdag is. Dubbel feest dus!

Initiatief van ScootmobielClub Gouda 

Scootmobieldag Gouda is een initiatief van ScootmobielClub Gouda (SCG), een nog jonge club die is opgezet door drie enthousiaste vrijwilligers en verbinding en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. SCG roept Scootmobielrijders op om tijdens de opening aanwezig te zijn om door het publiek gezien te worden en hiermee aandacht te geven en vragen aan scootmobielrijders en verkeersveiligheid.

Zien we je daar?

Je bent van harte welkom op 21 maart 2023, vanaf 13:30 uur op de Markt in Gouda.