Doe mee met de (gratis) activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober is het weer de Week tegen Eenzaamheid. In Gouda vinden er veel activiteiten plaats, georganiseerd door allerlei organisaties in de stad. Alle Gouwenaren zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan (een van) de gratis activiteiten.

Gerelateerde thema’s

In Gouda zijn er tijdens de Week tegen Eenzaamheid bijna iedere dag gratis activiteiten voor jong én oud. Denk aan sportactiviteiten, workshops, een theatervoorstelling of een uitje naar het filmhuis.

Gevoelens van eenzaamheid

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Volgens de website van het RIVM voelt 46 procent van de Gouwenaars zich (wel eens) eenzaam.

De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het lang aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Om die reden zijn er veel activiteiten deze week. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Wil jij aan de slag met je gevoelens van eenzaamheid?

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid toert het Sociaal Team Gouda met de Positieve Apotheek door Gouda. De Positieve Apotheek brengt positieve gezondheid bij jou onder de aandacht: wat kan jou helpen om gelukkiger en gezonder in het leven te staan?

Je kunt ook contact opnemen met het Sociaal Team Gouda. Lees hier meer informatie en tips over eenzaamheid, bel ons via 088 900 4321, stuur een e-mail naar info@sociaalteamgouda.nl of kom langs bij één van de inloopspreekuren. De openingstijden vind je op www.sociaalteamgouda.nl/contact