Maandelijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank Gouda

Op dinsdag 21 februari wordt voor de eerste keer in de Ontmoetingscentra Van Noord, De Walvis en het Nelson Mandela Centrum voedsel ingezameld voor de Voedselbank Gouda. Dit wordt een terugkerende inzameldag die iedere derde dinsdag van de maand plaatsvindt. Mensen kunnen hun producten bij de Ontmoetingscentra Van Noord en het Nelson Mandela Centrum inleveren tussen 9.00 en 16.00 uur. In de Walvis kan dit tot 19.00 uur.

Het idee van de inzamelingsactie komt van Priya, een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank Gouda is. “Ik zie dat er momenteel meer bewoners van Gouda gebruik maken van de Voedselbank. Door deze groei zijn er ook veel meer levensproducten nodig. Graag draag ik ook mijn steentje bij als gebruiker van de Voedselbank, vandaar dat ik op dit idee kwam.”

Priya wilt bij Goudse inwoners bewustwording creëren over het gebruik van de Voedselbank. Deze actie is daarvan een eerste stap. Inwoners kunnen hun producten afgeven bij het dichtstbijzijnde Ontmoetingscentrum.

Waar is de Voedselbank het meest mee geholpen?

Houdbare halfvolle melk, blikken groenten, blikjes fruit, blikjes vis, meel, rijst of pasta, wc-papier, tandenborstels, tandpasta, maandverband, wasmiddel en afwasmiddel.

Waar en wanneer?

Vanaf dinsdag 21 februari 2023 iedere derde dinsdag van de maand. In Van Noord en het Nelson Mandela Centrum van 9.00 tot 16.00 uur. In De Walvis van 9.00 tot 19.00 uur.

Inzamellocaties:

  • De Walvis: Walvisstraat 1
  • Van Noord: Lekkenburg 1
  • Nelson Mandela Centrum: Bernadottelaan 79