Copyright Mariëtte Hameeteman

Hoe kan ik gezonder leven?

Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Hoe gezond voel jij je? En wat betekent gezondheid voor jou? Voor de één betekent dit gezonder eten, voor de ander meer onder de mensen zijn en fijne contacten hebben en meer bewegen. Voor kinderen is bewegen en gezond eten ook heel belangrijk. Kinderen die niet vaak sporten, zijn soms bang voor beweging en hoogtes. Ze hebben soms ook overgewicht en lopen soms achter in motorische ontwikkeling.


Wat kun je zelf doen?

  • Eet gezond. Kijk bijvoorbeeld voor tips op de website van Thuisarts
  • Zorg ook dat je genoeg ontspant. Het is belangrijk dat je regelmatig ontspant. Zo raak je je stress kwijt.
  • Stop met roken. Als je rookt, ben je vaak sneller kortademig en hoest je vaker. Het is dus gezonder om te stoppen met roken. Stoppen met roken is niet makkelijk, dus zoek daar zeker hulp bij. 

Beweeg voldoende

Activiteiten voor volwassenen

  • Wil je graag meer bewegen maar weet je niet hoe en met wie? Doe mee met de loopgroep in Gouda. De loopgroep is echt wat voor jou als je bijvoorbeeld eenzaam bent, een burn-out hebt, een depressie of als je gewoon in beweging wilt komen. 
  • Sportpunt Gouda organiseert sportactiviteiten. 
  • Er zijn verschillende apps die je kunt downloaden met tips of om je activiteiten te meten.
  • Ben je 18 jaar of ouder, heb je een laag inkomen en wil je graag sporten? Misschien krijg je dan (een gedeelte van) het lesgeld voor de sport van het Volwassenfonds Sport en Cultuur. Neem hiervoor contact op met het Sociaal Team Gouda.
  • Reuma Gouda organiseert soms activiteiten voor mensen met reuma. Bijvoorbeeld in het zwembad. Dan kun je onder leiding van een fysiotherapeut bewegen in warm water.
  • Kijk ook voor activiteiten bij Gouda Bruist.

Tips voor volwassenen

  • Samen sporten verbindt! Welke sport vind je leuk om te beoefenen en wat heb je nodig om dit ook te gaan doen? Of zou je een sportieve vrijwilliger willen worden? Kijk bij Sportpunt Gouda.

Voor kinderen

Laat je kind kennis maken met sporten. Dan beweegt je kind niet alleen, het leert ook andere kinderen kennen. Sportpunt Gouda organiseert voor kinderen activiteiten zoals sportkennismakingslessen. Je kunt ook thuis sporten met je kind. De Brede School biedt allerlei activiteiten aan voor weinig geld.

Te weinig geld voor een sportclub of andere beweging? Dan kunnen kinderen met de Rotterdampas misschien toch gratis sporten. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Sociaal Team Gouda.