Copyright Mariëtte Hameeteman
Copyright Mariëtte Hameeteman

Hoe kom ik aan een woonruimte?

Veel mensen in Nederland zoeken woonruimte, zoals een kamer, appartement of een eengezinswoning. De realiteit is dat er in Nederland alleen niet genoeg woningen zijn. Daarom is het moeilijk om een woning te krijgen. Dat is soms heel erg vervelend. Bijvoorbeeld als een stel of echtpaar gaat scheiden en er voor één van de partners niet snel een woning is, of dat je jongere bent en graag uit huis wil en zelfstandig wil wonen.

Kom je er niet uit?

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Het Sociaal Team Gouda kan je helaas niet helpen bij het snel krijgen van een woning. We werken veel samen met de woningbouwverenigingen, maar hebben geen invloed om woningen voor mensen te regelen.

Het Sociaal Team Gouda kan je ook helpen om de situatie thuis zo goed mogelijk te organiseren. We kunnen dan bijvoorbeeld meedenken wat je het beste kunt doen en waar je kan beginnen.


Wat kun je zelf doen?

Ben je op zoek naar een huurhuis? Schrijf je dan in bij een woningbouwvereniging via www.woningnetregiomiddenholland.nl. Inschrijfkosten zijn € 23,00. Na betaling is je inschrijving 2 jaar actief. Je kunt dan digitaal reageren op het woningaanbod.

Hebben jullie een koophuis? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur om jullie financiën inzichtelijk te maken.

Urgentie bij huurwoningen

Soms kun je urgentie krijgen voor een huurwoning. Bijvoorbeeld als jullie gaan scheiden en één van de twee snel een huis nodig heeft. Dan krijg je voorrang op de wachtlijst van huurwoningen. Je moet hiervoor een urgentieverklaring aanvragen.

Sinds 1 juli 2024 lopen nieuwe aanvragen via de gemeente Gouda. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de volgende website: Urgentieverklaring huurwoning – Gemeente Gouda. Of je de urgentie krijgt, hangt af van je omstandigheden.

Het Sociaal Team Gouda kan je helaas niet helpen om urgentie te krijgen. Wel kan het Sociaal Team Gouda je helpen om de urgentieverklaring aan te vragen.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook nog meer manieren van huren en wonen. Om je op weg te helpen hebben we een document gemaakt met informatie over wonen. Klik hier of op de afbeelding om het document te openen.

Ik ben (bijna) dakloos

Als je (tijdelijk) dakloos bent of een briefadres nodig hebt, kun je melden bij het Centraal Meldpunt Dak- en Thuislozen. De gemeente Gouda kan dan met je meedenken wat het beste is en wat er mogelijk is. Klik hier voor meer informatie en om je te melden.