Op welke uitkeringen, toeslagen of voorzieningen heb ik recht?

Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Regels en wetten zijn soms erg moeilijk. Waar heb je recht op? Op welke uitkeringen, voorzieningen of toeslagen? Hoe zit het met die terugvordering van de belasting? Of heb je een probleem over bijvoorbeeld de huur, onderwijs of werk? Bij de sociaal raadslieden van het Sociaal Team Gouda kun je terecht met deze juridische of financiële vragen. 

De sociaal raadslieden weten waar je recht op hebt. Ook kunnen ze je helpen met het maken van bezwaar tegen een beslissing waar je het niet mee eens bent.


Wat kun je zelf doen?

Op welke uitkeringen/toeslagen/voorzieningen heb je recht?

Het Sociaal Team Gouda heeft een overzicht gemaakt met bestaande minimaregelingen voor inwoners van de gemeente Gouda. Let op, we proberen dit overzicht zo actueel mogelijk te houden. Maar we kunnen niet garanderen dat het overzicht actueel is. Kijk voor het meest recente overzicht op www.gouda.nl

Wil je weten op welke uitkering, toeslagen of tegemoetkomingen je recht hebt? Kijk dan op de website Berekenuwrechtplus.nl om te onderzoeken op welke vergoedingen van de gemeente Gouda je recht hebt. Op ‘Bereken uw recht’ van het Nibud zie je op welke landelijke vergoedingen je recht hebt. Heb je hulp nodig om dit aan te vragen? Dan kun je een afspraak maken met het Sociaal Team Gouda.

Juridische hulp

Heb je juridische hulp nodig? Bijvoorbeeld als je bent ontslagen of als je ziek bent geworden en daardoor niet meer kunt werken? De Sociaal Raadslieden van het Sociaal Team Gouda kunnen je dan verder helpen.

Je kunt ook naar het Juridisch Loket. Je kunt met het Juridisch Loket bellen via het telefoonnummer 0900-8020 (let op, dat kost 10 cent per minuut) of een e-mail sturen. Je kunt ook langs bij een kantoor van het Juridisch Loket. Er is bijvoorbeeld een kantoor in Rotterdam en een kantoor in Leiden. Maar je kunt ook voor advies eerst contact opnemen met de sociaal raadslieden


Lees meer