Opening positieve apotheek door wethouder Anna van Popering

Op donderdagavond 22 juni om 19:00 uur opent wethouder Anna van Popering op feestelijke wijze de Positieve Apotheek op de Markt in Gouda. Hier kan iedere Goudse inwoner ervaren hoe positieve gezondheid je kan helpen gezonder en gelukkiger in het leven te staan.

De wethouder schrijft als eerste een zogeheten ‘Blije Brief’, een brief waarop een boodschap geschreven kan worden voor een Gouwenaar die een steuntje in de rug kan gebruiken.

De Blije Brief is één van de onderdelen van de Positieve Apotheek. Hier gaat het team in gesprek met de Goudse inwoners vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dit houdt in: gezondheid bekijken vanuit zingeving, veerkracht én eigen regie in plaats van de focus op ziekte of beperkingen.

“Iedere inwoner van Gouda en omstreken is van harte welkom om langs te komen bij onze stand,” vertelt Berthie Melissen, één van de organisatoren van de Positieve Apotheek. “Schrijf mee of kies een brief uit de Blije Brieven Bieb. Trek een kaart uit de Complimentenlijn. Of maak aan de ‘Aan-de-praat-tafel’ kennis met allerlei Goudse organisaties die vrijwillige hulp bieden in het sociaal domein. Voor kinderen is er ook genoeg vertier: Hang een wens in de wensboom (en wie weet wordt deze vervuld!), maak een zotte selfie of geef een draai aan het Geluksrad.”

Over de Positieve Apotheek

De Positieve Apotheek wordt gerund door de Sociaal Makelaars van het Sociaal Team Gouda en de Preventie Verpleegkundigen van Vierstroom Zorg Thuis. Zij hebben een brede kennis om wensen van de inwoner te koppelen aan mogelijkheden in Gouda. De Positieve Apotheek is aanwezig tijdens de Gouda Beach Experience en vindt plaats op donderdagavond 22 juni, vrijdag 23 juni, zondag 25 juni en maandag 26 juni op de Markt in Gouda aan de achterzijde van het stadhuis. Houd de social media van het Sociaal Team Gouda in de gaten voor de daggasten.