Sociaal Team Gouda: trek op tijd aan de bel bij geldzorgen!

Je kunt geen krant openslaan of je wordt er mee geconfronteerd. Het leven wordt steeds duurder en de salarissen stijgen niet evenredig mee. We moeten dus meer doen met minder geld. Dat raakt niet alleen meer de laagste inkomensgroepen. Ook mensen die tot voor kort prima rond konden komen, de middeninkomens, komen steeds vaker in de problemen.

Je kunt geen krant openslaan of je wordt er mee geconfronteerd. Het leven wordt steeds duurder en de salarissen stijgen niet evenredig mee. We moeten dus meer doen met minder geld. Dat raakt niet alleen meer de laagste inkomensgroepen. Ook mensen die tot voor kort prima rond konden komen, de middeninkomens, komen steeds vaker in de problemen. Het Sociaal Team Gouda roept Gouwenaren op om op tijd aan de bel te trekken bij geldzorgen. Je kunt bij ons terecht!

“Ook als mensen prima in staat zijn zelf hun weg te vinden, merken we nu dat zij schrikken van enorme rekeningen en daar stress van ondervinden. We weten dat dat zo is en toch zien we nog maar mondjesmaat mensen om hulp vragen, vaak ook pas als het echt niet langer gaat,” vertelt Jan Groen, sociaal werker en specialist in geldproblematiek. Om die reden voert het Sociaal Team Gouda dit najaar campagne, met de oproep: trek aan de bel!

Welke mogelijkheden biedt het Sociaal Team Gouda?

Bij het Sociaal Team Gouda kunnen mensen met lagere én hogere inkomens terecht voor vragen over geld. Op de pagina’s over Geld en Schulden op deze website vind je informatie over hoe om te gaan met financiële problemen. Mocht je meer hulp nodig hebben, dan kan de medewerker van het Sociaal Team Gouda gaat individueel met je in gesprek, of verwijst je door naar de Papierwinkel of het financieel spreekuur.

Geldzorgen komen niet alleen

Bij het Sociaal Team Gouda kun je ook terecht voor vragen over andere thema’s zoals stress, relatieproblematiek en mantelzorg. Vaak komen zorgen over geld namelijk niet alleen. Stress over geld, kan voor spanningen thuis zorgen. Ook daarvoor kunnen Gouwenaren terecht bij het Sociaal Team Gouda.

Neem contact op met het Sociaal Team Gouda

Bel naar 088 900 4321, stuur een e-mail naar info@sociaalteamgouda.nl