Copyright Mariëtte Hameeteman

We gaan scheiden, wat moeten we regelen?

Gerelateerde thema’s
Kom je er niet uit?
088 900 4321

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer en naam achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Of bel zelf met 088 900 4321.

Let op, het Sociaal Team Gouda belt je met een privénummer terug. Je gegevens worden niet opgeslagen.

Hidden

Als je overweegt om uit elkaar te gaan of wil scheiden, kun je veel vragen hebben. Er zijn praktische dingen om te regelen, zoals de financiën, een woonruimte de omgangsregeling voor de kinderen. Vaak zijn er ook nog veel emoties, zoals verdriet of boosheid. Als je gaat scheiden, kan het Sociaal Team Gouda je helpen.


Wat kun je zelf doen?

Hebben jullie kinderen? 

Lees dan de tips op de pagina Scheiden en kinderen.

Een andere woonruimte

Als jullie hebben besloten uit elkaar te gaan, zoekt één van de partners een andere woonruimte. Wat er mogelijk is, hangt af van de financiële situatie.

Neem dan contact op met een hypotheekadviseur om jullie financiën inzichtelijk te maken. Misschien moeten jullie het huis verkopen en allebei verhuizen. Misschien kan één van jullie in het huis blijven wonen, terwijl de andere op zoek gaat naar een andere woning. 

Als je op zoek moet naar een (sociaal) huurhuis, kun je urgentie aanvragen bij de woningbouwvereniging. Lees meer op de pagina ‘Hoe kom ik aan een woonruimte?

De scheiding officieel regelen

Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, wordt de scheiding officieel uitgesproken door de rechter. Jij en je partner hebben een advocaat of bemiddelaar/mediator nodig om de afspraken goed op papier te zetten. Denk aan de financiën, afspraken over partneralimentatie en de verdeling van jullie spullen. 

Denk ook aan het regelen van andere zaken:

  • Verzekeringen aanpassen
  • Zorgtoeslag wijzigen of aanpassen
  • De verdeling van het pensioen
  • Het aanpassen van je testament

Lees meer

Nieuws

We konden geen gerelateerde berichten vinden.